plaatje vin, pain, boursin

Mijn leven in de Wippolder
-Nu-

 

Ons leven nu!                                                                                           Laatste update : 30 juni 2019Contact :

Martin van Leeuwen
Kloosterkade - Delft
mvleeuwendelft@gmail.com

Leuke Links :

Website van mijn broer Ed 
Website PF tegels
B&B Frankrijk 

Zoals wel is af te leiden uit het introductieplaatje linksbovenaan op deze pagina bestaat ons leven vooral uit genieten van alles wat deze aardbol te bieden heeft. Op alle fronten van het leven!
Ons motto :

                                     
  "BIJT UW TIJD, VOORDAT DE TIJD U BIJT"

Aanrader Zondag 7 September 2019  

Lekker luisteren naar Polle Eduard en Boy! Opeenvolgend bij De Wijnhaven, Plan B, De Waag en Phoenix. Vanaf 15.00 uur. Borreltje en een hapje erbij en .... genieten maar!


Maak hieronder uw onderwerpkeuze :

Gezinssituatie
Woonstraat - Woonbuurt
Uitgaan                          
Vakanties

Vrienden - Vriendinnen  
Hobbys - Bezigheden


Gezinssituatie

Ik ben sinds 1971 gelukkig getrouwd met Lenie Galjaard. Wij hebben 1 dochter. Leontien, samenlevend met Ronald Vrijenhoef.
Allen verkeren wij in een goede gezondheid en gaan goed met elkaar om. Sinds 6 december 2017 zijn wij opa en oma van ons eerste kleinkind genaamd Benjamin. Wat een heerlijk kereltje, daar gaan we nog veel plezier aan beleven!
Ik ben al sinds 2005 aan het genieten van een vervroegd TNO pensioen. Lenie is sinds April 2016 in dezelfde situatie beland. Haar laatste werk was in de bedrijfshoreca bij de groendienst van de gemeente Rotterdam. Nu dus heerlijk genieten van onze vrijheid!
29 december 2015  hebben wij ons 45 jarig huwelijk met leuke vrienden, kennissen en familieleden op gepaste wijze te kunnen vieren!

Terug naar onderwerpkeuze

 

Woonstraat - woonbuurt

Zoals elders vermeld wonen wij nu al weer 23 jaar (sinds 1992) op de Kloosterkade, ongeveer 10 huizen westelijk van mijn geboortewoning. Een heerlijk huis waar in de afgelopen jaren veel aan is veranderd/opgeknapt. Klaar is het echter nooit geweest al ben ik op dit moment wel weer hard bezig. Uiteraard is de straat veranderd zowel visueel als kwa bewoners. Het noordwestelijk deel van de straat is al weer vele jaren geleden vervangen door nieuwbouw. Verder is de straat hetzelfde gebleven. Ook de scholen staan er nog steeds al hebben die wel een andere funktie gekregen. In de scholen zelf bevinden zich momenteel - na jarenlang als kinderopvang PLUKKEBOL gediend te hebben - een aantal kleine bedrijfjes. Op korte termijn ( eind 2018  ) zullen de scholen worden afgebroken en worden vervangen door een achttal eensgezinswoningen en een tweetal flatgebouwen ( gedeeltelijk tweehoog en gedeeltelijk vierhoog ). Wij zijn benieuwd naar de nieuwe situatie!

Terug naar onderwerpkeuze


Uitgaan nu

Op dit moment zijn onze favoriete uitgaansgelegenheden wel iets veranderd. Zaken komen en zaken gaan of verbeteren/verslechteren.
Favoriet restaurant van ons is op dit moment BITES 'N DRINKS op de Grote Markt in Delft. Ongelofelijk wat een hoeveelheid verschillende tapas gerechten daar worden geserveerd met allemaal een andere smaak en allen van topkwaliteit. Sommige zijn goedkoop en andere wat duurder. Het restaurant steekt - naar onze mening - op dit moment met kop en schouders uit boven alle Delftse horecagelegenheden. Proficiat! Met een overheerlijk glas Sangria - geserveerd door  zeer vriendelijk personeel - is het daar heerlijk toeven.
Verder komen we momenteel graag bij cafe VAN OUDS - DE TWEE KRUIKJES op de Molslaan te Delft. Een supergezellig kroegje met de vriendelijke uitbaters Kees en Bart. We ontmoeten daar vele vrienden en bekenden. Een aanrader!
Andere favorieten : Restaurant BEST op het Vrouw Juttenland

Uitgaan in de afgelopen jaren

Ons uitgaansleven speelt zich hoofdzakelijk af in de weekenden. Leuke terrasjes of cafeetjes bezoeken om daar te genieten van een lekker glaasje wijn met een snackje. Ontmoeten van leuke vrienden en kennissen staat daarbij voorop! Soms bezoeken we ook wel goede restaurants om te genieten van wat lekkernijen.
Onze favoriete cafeetjes/ terrasjes zijn momenteel : Plan B op de Boterbrug, de Liefhebber op de Markt, Bar Ron op de Beestenmarkt en de Landman op de Denneweg in Den Haag. Allemaal leuke zaakjes met elk hun eigen specifieke uitstraling, eigenschappen, bediening en bezoekers.
Klikspaan entreeOnder de restaurants had De Klikspaan in Delft onze voorkeur. Een prachtige ambiance met lekkere door medeeigenaar Henk vervaardigde gerechten en een perfecte bediening van medeeigenaar Jaap, aangevuld met meestal stagepersoneel. Verder een prima prijs/prestatieverhouding! Een aanrader! Helaas is dit restaurant begin 2018 gestopt!
Ook café-restaurant 't SCHOUWTJE aan de Schouwweg in Wassenaar staat bij ons hoog aangeschreven als we gezellig met een paar vrienden buiten de deur willen fonduen of steengrillen. Alle vormen zijn mogelijk. Topkwaliteit vlees in meer dan voldoende hoeveelheden en voor een prachtige prijs! Genoeg over lekker eten!
Vaste prik was - als hij in Nederland verbleef - een bezoek aan het jaarlijkse optreden van Hans Vermeulen en de Rest ( Hans Vermeulen, Polle Eduard, Len Bouwman, Bo Wasserman en steelgitarist André .. ). Helaas is Hans eind 2017 overleden.

Groot Niet Te VermijdenOok "Het Groot Niet Te Vermijden" (voorheen Rotterdams Dans - en Showorkest) behoort tot onze favoriete optredens. Elke keer als er een nieuw programma is zoeken wij ze op. Wat een topmuzikanten met aan het hoofd Louis Kockelmann. En dat in combinatie met een ongelooflijke hoeveelheid humor en theater. Laat dat maar aan Louis over!

Tot mijn verbazing bezoeken we verder maar weinig theateruitvoeringen, films, concerten en/of musea.  Misschien wel omdat wij het beiden nog steeds beredruk hebben. Ik denk dat daar maar eens snel verandering in moet komen


Terug naar onderwerpkeuze


Vakanties

Tot enige jaren geleden gingen wij zowel 's zomers als 's winters met vakantie. In de winter altijd een weekje naar de wintersport in Oostenrijk (Ladis, Fiss, Serfaus) of Frankrijk (Val Thorens). Veelal met een grote groep vrienden van alle leeftijden. Lekker skiën, zonnen, lunchen en uiteraard après skiën. Ladis wintersportElke vakantie waren wij - door de wel heel gezellige groep - verzekerd van een onbeperkte hoeveelheid lol. Beperkte financiële middelen noopten ons dat luxe leventje te laten varen! 's Zomers zijn wij meestal kamperend met een niet al te grote tent te vinden in Frankrijk. Meestal startend in wisselende gedeelten van Frankrijk zoals de Dordogne, de Ardeche, de Provence, de Bourgogne of de  Pyreneeën maar meestal eindigend in ons favoriete Bretagne : Carnac/Trinité sur Mer /Quiberon. Het overschrijden van de hoge brug in Nantes doet mij telkens weer de kreet uiten "We zijn weer thuis". Tentje frankrijkHeerlijk dat gekloot in de mooie franse taal. Overdag wat leuke dingen bezoekend - vooral antiek- en rommelmarktjes - of wat op het strand in de rondte slenteren. Schelpen of schelpdieren zoekend of gewoon genieten van de franse peuters die op zee zeilles krijgen in hun optimistjes. 's Avonds heerlijk genietend op de boulevard met een biertje, wijntje en een visschotel. Mosselen, oesters, kreeft, langoustines etc. De avond wordt uiteraard beeindigd met een voortreffelijk ijsje. Meestal een Equinox!

                                                                                                                            
C'est la vie!

Terug naar onderwerpkeuze


 

Vrienden - vriendinnen

Wij hebben maar een beperkt aantal echte vrienden maar wel heel veel leuke kennissen. Dit komt omdat wij vroeger al onze vrije tijd samen aktief waren in het jeugdwerk van voetbalvereniging Wippolder. Een levens- en leeftijdsfase waarin al onze jeugdvrienden uitgingen met anderen en zo hun vriendschappen konden opbouwen. Daar hadden wij geen tijd voor. Moeilijk om vast te stellen wie je vrienden en wie je kennissen zijn. Wat is de omschrijving van "vrienden"? Ik ga toch een poging wagen! Tot onze vriendenkring reken ik Kees en Corrie Schaap uit Barendrecht, Brigitte en Rinus Vos uit Wateringen, Marry en Leen de Vries uit Rotterdam, Steven van Haaren.
Kees en Corrie kennen wij van de camping in Heerde. Ontzettend veel plezier met elkaar en met de kinderen gehad! Ook meerdere jaren met elkaar zowel op zomer- als wintervakantie geweest!
Brigitte en Rinus kennen we al heel lang van de terrasjes in Delft. Hecht is de vriendschap geworden na onze hulp bij de kerstbomenverkoop van de Vosjes op het Malieveld. Gemeenschappelijk bezoeken we heel veel terrasjes en nuttigen daar wat "lekkers"!
Marry en Leen kennen wij vanaf ongeveer 20 jarige leeftijd als zijnde onze buren flatbewoners in Maassluis. We hebben met elkaar verschrikkelijk leuke dingen beleefd zeker ook met hun kinderen Natalie en Sven Olav.
Verder gaan we heel leuk om met Eric en Hilde Westra, Polle en Moniek Eduard, Loes Elderkamp, Mieke van Hoof,  Jan en Marja Spruijt, Hans en Lonneke, Peter en Ina Marks, Theo en Jolanda van Halderen, Ank en Lex van der Meer, Jan en Marja Spruijt.

Terug naar onderwerpkeuze


 

Hobbies - Bezigheden

Reeds vele jaren houden wij ons samen bezig met het handelen in leuke curiosa. In de zomermaanden (half april - half oktober) staan wij op zaterdag altijd met een kraam op de antiek- en curiosamarkt in Delft. Een gezellig gebeuren dat u zeker een keer moet bezoeken. De andere dagen van de week zijn wij voor deze hobby aktief met inkopen, advertenties plaatsen, administratie bijhouden, items ophalen of wegbrengen, websites bouwen, boeken samenstellen enz. In de zomer zijn wij zelfs tijdens onze vakanties in Frankrijk actief om de plaatselijke rommelmarkten af te stropen. Heerlijk!
Naast deze antiekhobby ben ik 's zomers veelal bezig met klusjes voor vrienden opknappen. Zalig om b.v. lekker op een steigertje te zitten en een oud pandje met wat schilderwerk weer een mooie uitstraling te geven.
Gitaarspelen doe ik ook graag maar tot mijn eigen ergernis doe ik dat veel te weinig. Misschien voor mij alleen leuk als je dat met anderen samen doet. Een stukje motivatie om alleen te spelen ontbreekt en als je dan al geen talent hebt dan ga je hard achteruit!

Terug naar onderwerpkeuze